Princeismeret kezdőknek / Hogyan tekintenek Prince-re hazájában?

Mára a nyugati világban Prince külön entitássá vált. Olyan személyiség, akit Amerika zenész- és művész- sőt politikustársadalmában megkülönböztett elismerés és tisztelet övez. Egyes nyugati újságírók „a világ 10 legbefolyásosabb embere” között tartják számon.

Nem sokat tudsz még Prince-ről? Ez a videó segít átérezni, milyen státuszt vívott ki magának mára Prince a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban. Érdemes figyelni a szpíker s az amerikai celebek metakommunikációját, az atmoszférát! Rendben, az ováció átszellemültségéhez hozzátesz, presztízséből pedig jelentősen elvesz, hogy a díjátadás egy amerikai néger szervezet - a mai desperately PC világban szinte merész nevű National Association for the Advancement of Colored People - gáláján készült. Azért a jelenlévők mégis az amerikai társadalom művészelitjébe tartozó, elismert személyiségek.
Külön érdemes figyelni Prince gesztusait 2:18" után, amint a szembedicséréskor meglegyezgeti magát a brosúrájával, majd a kis szemöldök emelintést. Kúl. Ez az a finom (ön)ironikus humor, amit imádunk!  

 
Prince díjat ad át Halle Berrynek amerikai néger celebek előtt