Mit hallgass Prince-től? / Könnyen hallgatható slágerek

Prince szinte minden lemezén találni olyan dalokat, amelyekből Magyarországon is nagy sláger lett volna. A helyzet az, hogy hazánkban a rádiók ezeket sosem játszották, így a közönség nem ismeri dalait, szakadékszerű lemaradásban az amerikai vagy akár csak a nyugat-európai közönséghez képest . Márpedig, amit nem játszanak a rádiók, abból - a néhány önerőből a youtube-on is feltörni képes tinisztárt leszámítva - nem lesz sláger.

Corazon
A 2006-os lírai sláger, brazil bossa nova stílusban. Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? Röhögve.



Fury 
Egy lendületes szám 2004-ből a Musicology albumról. A jóisten is slágernek teremtette. Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? Kacagva.



Sex In The Summer
Egy beszédes című dal az Emancipation tripla album legendás 2. CD-jéről. Ebben a számban használta fia magzati szívhangjait hangmintaként a ritmusban (a fura sustorgó hang 0:14-től, aki nem hallott még ilyet, itt meghallgathatja). Mire kiadták a lemezt, fia már meghalt. Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? ...

Hallgatom megfele >>


Everyday Is A Winding Road
Kedves, vidám dal a Rave Un2 The Joy Fantastic - Prince albumról. A hangszerelés összetettsége, a rockos, reppes, helyenként finoman disszonáns hangzások azonban túl mutatnak a easy listening határain. Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? Szerényen somolyogva.

Hallgatom megfele >>


The Sun, The Moon and Stars

Még egy dal a Rave Un2 The Joy Fantastic - Prince albumról. Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? Moso  Sehogy.

Hallgatom megfele >>


Gold
Hogyan lehetne ez classz sláger a magyar rádiókban? Hahotázva.



Colonized Mind
Vízió a globális világrendszer kínálta, Isten nélküli, agymosott jövőről.
Egy lúdbőröztető, nyomasztó-szomorúan szép dallam mely korunk trendi vezényszavaival

Hallgatom megfele >>